• Gefeliciteerd!
    "De definitie van waanzin: hetzelfde blijven doen, maar andere resultaten verwachten" Albert Einstein

Sweat equity methode

Sweat equity betekent feitelijk het mee-investeren in een project of bedrijf door middel van inbreng van expertise, tijd en arbeid. Bij sweat equity (aandelen in zweet) levert de 'dienstenleverancier' feitelijk een deel van de financiering. Hierdoor heeft de ondernemer minder werkkapitaal nodig en wordt het investeringsrisico in de dienst kleiner.

Door de sweat equity methode ontstaat er automatisch 'commitment' met de leverancier. Hij of zij heeft er een groter belang bij dat de ondernemer succesvol gaat worden en zal dus zich ook meer inzetten. Naast minder startkapitaal, risicoverlaging en commitment kan de ondernemer ook sneller starten. Er is minder tijd nodig om kapitaal te verzamelen en daarmee wordt de time-to-market ook sneller.

Sweat equity is alleen te leveren door kenniswerkers (experts). De kenniswerkers worden niet betaald op basis van het traditionele 'uurtje/factuurtje' model. De beloning kan op verschillende manieren worden geregeld. Bijvoorbeeld door een laag uurtarief in combinatie met een resultaatafhankelijke beloning, een aandelenpakket of een combinatie van mogelijkheden.Together we design your future!  • insights
  • BrainWarp

    Ken jij de wetenschappelijke studie over succesvol ondernemen? Of wat het verschil is tussen een verdienmodel en een business model? Of welke stappen bij de ontwikkeling van new business development of innovatie komen kijken?

    Ontdek hier!