• Gefeliciteerd!
    "De definitie van waanzin: hetzelfde blijven doen, maar andere resultaten verwachten" Albert Einstein

SmartCreation

Een bedrijf kan er voor kiezen om i.p.v. expectant of follower een 'SmartCreator' te worden. Daarvoor is een ondernemende en pro-actieve houding vereist om de toekomst te creƫren (en niet te voorspellen of te garanderen). Niet reagerend, maar scheppend.


In feite hebben we het hier over een mind-set van een ondernemer of onderneming, we definiƫren er 4:


Expectant
De expectant is afwachtend. Het bedrijf heeft een conservatieve an afwachtende houding t.a.v. ontwikkelingen in de markt. Men wacht tot de storm overwaait en nu maar hopen dat het geen tornado wordt.

Follower
Een tweede optie is reactief, m.a.w. producten en diensten aanpassen aan veranderingen in de markt (follower). Vaak ingegeven doordat men door schade en schande wijs is geworden. Vooral niet voorop lopen is het motto.

SmartFollower
Zo'n follower wacht af, maar een smart follower is ook alert; hij zit bovenop de markt en bemoeit zich met het spel zodra duidelijk wordt wat de standaard gaat worden en zal direct op de trein springen als deze zich op het doorgaande spoor bevindt.

SmartCreator
Een SmartCreator opereert vanuit zijn eigen kracht, middelen en netwerk en kijkt wat hij daarmee kan bereiken. Smart betekent dat je controle behoudt omdat je de toekomst in eigen hand neemt in een totaal onvoorspelbare wereld. Dat is geen Russische roulette, maar beheersbaar ondernemerschap. Zodra u kansen herkent zoekt u medestanders en schakelt door als SmartCreator.Together we design your future!  • insights
  • BrainWarp

    Ken jij de wetenschappelijke studie over succesvol ondernemen? Of wat het verschil is tussen een verdienmodel en een business model? Of welke stappen bij de ontwikkeling van new business development of innovatie komen kijken?

    Ontdek hier!